Analisten zien lichte discount Pfizer

Het gros van de analisten die het aandeel Pfizer volgen zien nog maar een zeer beperkt potentieel in het aandeel. In de afgelopen 12 maanden is het aandeel aan een behoorlijke opmars bezig geweest en noteert nu met een koers van 25,23 dollar rond haar hoogste koers in 5 jaar. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen staat ruim een dollar hoger op 26,52 dollar.

Focus op kern

De analisten van de Ierse broker Dolmen hebben een koopadvies bij een koersdoel van 26,50 dollar (overeenkomstig de markt). De analisten stellen dat Pfizer de verlopen exclusieve patenten behoorlijk goed heeft geïncasseerd. Tevens heeft het bedrijf diverse veel belovende nieuwe producten in de pijplijn zitten zo verwachten de analisten. Eerder verkocht het bedrijf al veel niet-kernactiviteiten waardoor het bedrijf nu een sterkere focus heeft. Zo werd eerder haar voedingstak voor 11,5 miljard dollar aan Nestlé verkocht.

Meer geld voor de aandeelhouders wellicht

Gisteren werd bekend dat Pfizer wellicht ook haar onderdeel dierengezondheid (Zoetis) misschien via een IPO van de hand gaat doen. De opbrengst van deze eventuele IPO wordt door de analisten op circa 4 miljard dollar ingeschat. Het totale onderdeel wordt op 20 miljard dollar ingeschat. Pfizer zal dus een sterk meerderheidsbelang in het onderdeel behouden. Volgens de analisten komen er door de verkopen voldoende kasstromen binnen om wellicht meer aan de aandeelhouders uit te keren. Het actuele dividendrendement wordt op 3,7 procent ingeschat.

Ondanks het feit dat het aandeel rond een alltime high noteert zijn de actuele waarderingsratio’s volgens de analisten nog steeds aan de lage kant. De 2013-koers/winst-verhouding wordt op 11,2 ingeschat. Het aandeel noteert daardoor onder het sectorgemiddelde zo stellen de Ierse analisten.

Koers Pfizer afgelopen 5 jaar

 koers <a href='/aandeel/238-pfizer'> Pfizer </a>, grafiek <a href='/aandeel/238-pfizer'> Pfizer </a>