Colruyt Group neemt nog 2 O'Cool-winkels over

Colruyt Group heeft een tweede akkoord ondertekend met diepvriesketen O'Cool voor de overname van nog 2 winkels vanaf 1 januari 2013. Het betreft de O'Cool-winkels in Sprimont (Luik) en Boussu (Henegouwen). Ze zullen omgebouwd worden tot 2 vestigingen van Spar Retail. Eind november berichtte de groep al over het ombouwen van 7 andere O'Cool-winkels.

Colruyt Group is momenteel ook in bespreking over de mogelijke overname van andere O'Cool-winkels. De overnames laten Colruyt Group toe om de groei van de verschillende winkelformules, en met name van Spar Retail, te versnellen.

Waardering Colruyt

Winkel van O
Winkel van O'cool

Het aandeel Colruyt noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 16,15. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 89,16. De supermarktsector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 17,52. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 96 cent verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,76 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 3,14. De sector wordt verhandeld op 2,37 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Colruyt

Het aandeel van het supermarktconcern wordt door 9 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 33,14 euro. De beurskoers ligt zodoende 12 procent boven de fair value van de analisten. Colruyt's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 5,92 miljard euro.

Verwachting resultaten 2012 Colruyt

Over het huidige jaar wordt een omzet van 8,33 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 357,44 miljoen euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,32 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 24 procent. Om 14.53 noteert het aandeel 0,53 procent lager op 37,46 euro.