Citigroup is favoriete bank van Dolmen

Het Amerikaanse Citigroup is nog steeds het favoriete bankaandeel van effectenbroker Dolmen. Komende donderdag presenteert Citigroup haar resultaten over het vierde kwartaal. De analisten van Dolmen verwachten een stevig herstel van de cijfers over het hele jaar. Voor 2012 wordt een winst per aandeel verwacht van 97 cent en dit is 154 procent meer dan over 2011. Naast de wellicht sterkere cijfers zijn de analisten ook positief over Citigroup ’s exposure naar de Amerikaanse huizenmarkt die weer in de lift zit.

Sterkere solvabiliteit

Citigroup heeft deze exposure via haar onderdeel Citi Holdings. Zo’n 15 procent van Citigroup ’s omzet komt uit deze tak. Verder verwachten de analisten dat kapitaalseisen sterk aan verbeteren zijn. De CCCAR stress test die in maart weer uitgevoerd gaat worden zal het bedrijf zeker weerstaan. De analisten verwachten dat de bank dan op termijn ook weer eigen aandelen mag gaan inkopen. Verder verwachten de analisten dat de nieuwe CEO Michael Corbat een stevig bezuinigingsprogramma zal gaan aankondigen. De analisten gaan per het einde van het eerste kwartaal uit van een totaalpakket van tussen de 2 en de 5 miljard aan kostenbesparingen.

Citigroup behaalt zo’n 19 procent van haar omzet uit de Aziatische markten. De analisten van Dolmen voorzien vooral uit deze regio meer groei hetgeen Citigroup goed zal doen zo is het oordeel in het researchrapport.

Waarderingsratio's Citigroup

Filiaal Citibank te New York
Filial Citibank te New York
Citigroup noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 10,66. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 18,69. De bankensector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 22,79. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4 cent. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 0,02 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,19 procent.

Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Citigroup momenteel rond de 124,7 miljard Amerikaanse dollar.

Taxaties resultaten 2012 Citigroup

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 72,15 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 10,91 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 3,97 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 6 procent. Vrijdagavond sloot het aandeel 0,02 procent hoger op 42,34 Amerikaanse dollar.