Unibail-Rodamco in overgangsfase

Unibail-Rodamco zit in een overgangsfase. Zo werd eind januari bekend dat het vastgoedbedrijf een nieuwe topman krijgt. Ondertussen wist Unibail-Rodamco wel sterke resultaten neer te zetten en wil het een nieuwe obligatie gaan uitgeven. Analisten zijn vooralsnog behoudend in hun opinie over het aandeel

winststijging 2012

Unibail-Rodamco maakte eind januari zijn resultaten over 2012 bekend. Het vastgoedconcern zag het afgelopen jaar de terugkerende winst per aandeel stijgen met 6,7% tot 9,60 euro, wat hoger was dan waar analisten gemiddeld vanuit waren gegaan. Daarnaast maakte Unibail-Rodamco bekend een dividend uit te keren van 8,40 per aandeel, wat 5% hoger is dan het dividend van 8 euro dat over 2011 werd uitgekeerd.

Voor 2013 verwacht het vastgoedconcern een stijging in de terugkerende winst per aandeel van 5%, waarna de terugkerende winst per aandeel in 2017 moet zijn toegenomen tot 14 euro per aandeel.

Tegelijkertijd meldde Unibail-Rodamco dat het een nieuwe topman krijgt. Op 25 april volgt Christophe Cuvillier de huidige bestuursvoorzitter Guilame Poitrinal op. Voor sommige analisten was de aankondiging een verrassing, maar geen reden om het vertrouwen in het aandeel op te zeggen.

Sterke resultaten

Voor veel analisten waren de resultaten beter dan verwacht. Zo sprak de Rabobank van sterke resultaten en waren zij vooral te spreken over de winst per aandeel. Volgens analist Martijn van den Eijnden weerspiegelt de langetermijn doelstelling een winstgroei van 9,7%, wat volgens hem erg sterk is. Hij heeft daarnaast vertrouwen in de nieuwe topman Poitrinal. Rabobank hanteert voor Unibail-Rodamco een ‘hold-advies’ met een koersdoel van 185 euro.

Voor Kepler waren de resultaten van Unibail-Rodamco eveneens beter dan verwacht. Analist Samuel Henry-Diesbach stelt de sterke verwachtingen voor 2017 de licht teleurstellende outlook voor 2013 enigszins compenseert, terwijl de vervanging aan de top geen drama hoeft te zijn. De nieuwe topman moet volgens Henry-Diesbach proberen om investeerders weer voor zich te winnen. Kepler heeft voor Unibail-Rodamco een ‘hold-advies’ uitstaan met een koersdoel van 167 euro.

Nieuwe obligatie

Maandag kondigde Unibail-Rodamco aan dat het van plan is om een in euro’s gedenomineerde achtjarige obligatie uit te geven. Het concern prijst de obligatie op ongeveer 90 basispunten boven het referentie-midswap tarief, zo meldt een van de bij de uitgifte betrokken banken.

Instapmoment

Morgan Stanley heeft maandag het advies voor Unibail-Rodamco verhoogd van ‘underweight’ naar ‘equalweight’, waarbij het koersdoel is blijven staan op 163 euro. De analisten vinden dat het vastgoedbedrijf een van de best presterende fondsen is binnen de vastgoedsector. De recente underperformance van het aandeel en een goed georganiseerde opvolging aan de top zijn de voornaamste redenen geweest voor de analisten om het advies opwaarts bij te stellen.

Consensus

Voor het aandeel staan momenteel 9 koop-, 10 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Het gemiddeld koersdoel van 177,22 euro impliceert daarbij dat analisten nog maar een beperkt opwaarts potentieel zien voor de koers.