Analisten vinden Home Depot te voorzichtig

Home Depot heeft deze week de verwachtingen van analisten positief weten te verrassen door sterke resultaten over het afgelopen jaar te publiceren. De Amerikaanse doe-het-zelf keten kreeg hierbij een duwtje in de rug van Orkaan Sandy. Daarnaast heeft het zijn verwachtingen voor dit jaar opwaarts bijgesteld, al is deze voor sommige analisten voorzichtig.

Resultaten boekjaar 2012

Home Depot zag in het vierde kwartaal de winst toenemen met bijna een derde tot 1 miljard dollar. Daarbij steeg de omzet met 13,9% tot 18,2 miljard dollar. Zodoende kwam de omzet over het gehele boekjaar 2012 uit op 74,8 miljard dollar, een stijging van ruim 6% ten opzichte van 2011. De winst over 2012 nam toe met 17% tot 4,5 miljard dollar.

De doe-het-zelf keten profiteerde onder meer van de grote schade die Orkaan Sandy vorig jaar oktober veroorzaakte in de VS, terwijl ook een herstel van de Amerikaanse huizenmarkt een stimulans was.

Voorzichtige verwachtingen

Home Depot veracht voor het lopende boekjaar, welke startte op 4 februari, dat de omzet gaat stijgen met ongeveer 2% en winkels die ten minset 12 maanden open zijn hun omzet zullen zien stijgen met circa 3%. Verder gaat het bedrijf uit van een winst per aandeel van 3,37 dollar, wat een stijging zou betekenen van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Diverse analisten, waaronder Raymond James, vinden de outlook van Home Depot voorzichtig. Zij wijzen op recente verbeteringen in de Amerikaanse huizenmarkt en het marktaandeel dat werd gewonnen.

Zakenbank Raymond James stelt dat zij niet verrast zijn door de conservatieve houding van het management, gezien de onzekerheid over een herstel van de Amerikaanse economie en huizenmarkt.

Consensus

Geen van de analisten heeft vooralsnog een verkoopadvies voor het aandeel uitstaan. Doordat daartegenover 10 koop- en 12 houdadviezen staan, is de consensus positief. Gemiddeld hanteren analisten daarbij een koersdoel van 64,50 dollar, wat dicht bij de huidige koers ligt.