Nasdaq werkt samen met Rigetti om quantum computing toe te passen op financiële toepassingen

.

 • Nasdaq (NASDAQ:NDAQ) en Rigetti Computing hebben dinsdag samengewerkt om kwantumapplicaties te ontwikkelen om de ingrijpende computerproblemen in de financiële sector op te lossen.
 • Tot de toepassingen die mogelijk kunnen worden onderzocht, behoren uitdagingen op het gebied van fraudedetectie, ordermatching en risicobeheer, aldus het bedrijf.
 • Rigetti computing beheert sinds 2017 kwantumcomputers via de cloud en bedient wereldwijde ondernemingen, overheden en onderzoeksklanten via het Rigetti Quantum Cloud Services-platform.
 • Eerder (8 september 2021) lanceerde Nasdaq zijn Data Link-platform om het ontdekken van gegevens te vereenvoudigen.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit New York City op 3.59 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2021 toen het concern 5.89 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten NASDAQ OMX Group in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.31 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 7.85 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19.96 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.36 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.51 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.24 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 25.84 miljard dollar. -2

  Het aandeel sloot maandag op 156.69 dollar.

  Historische beurskoersen NASDAQ OMX Group

  beurskoers nasdaqomxgroup

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.