NASDAQ OMX neemt platform eSpeed over

Maandagavond werd bekend dat technologiebeurs NASDAQ OMX overeenstemming heeft bereikt om het handelsplatform eSpeed over te nemen van de interdealer broker BGC Partners. Met de deal is een bedrag van 1,23 miljard dollar gemoeid. Analisten noemen de overname passen in de strategie van de reactie op diverse fusies van de andere beursbedrijven. Op eSpeed wordt dagelijks voor zo’n 200 miljard dollar aan vooral Amerikaanse staatsobligaties verhandeld.

De deal zal voor 750 miljoen dollar in contanten betaald gaan worden. De overige 484 miljoen dollar gaat in aandelen NASDAQ OMX. NASDAQ OMX verwacht dat de overname al dit jaar positief zal gaan bijdragen aan de resultaten. In 2012 bedroeg de omzet van eSpeed circa 100 miljoen dollar.

Waardering NASDAQ OMX

NASDAQ New York
NASDAQ New York

Het aandeel NASDAQ OMX noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 11,6. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 5,15. De sector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 11,39. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,53 dollar verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,04 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,91. De sector wordt verhandeld op 1,17 maal haar intrinsieke waarde. NASDAQ OMX's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 5,35 miljard dollar.

Verwachting resultaten 2013 NASDAQ OMX

Over het huidige jaar wordt een omzet van 1,74 miljard dollar verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 452,8 miljoen dollar. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,76 dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 13 procent. Maandag sloot het aandeel 0,90 procent in de min op 32,01 dollar.