American Express krijgt kapitaalinjectie

De Amerikaanse creditcardmaatschappij American Express ontvangt van de Amerikaanse overheid een kapitaalinjectie van 3,39 miljard dollar. Het kapitaal is afkomstig van het reddingsplan welke 700 miljard dollar bevat. American Express heeft te maken met teveel wanbetalingen en creditcardschulden bij klanten. American Express maakte dit dinsdag bekend middels een persbericht.

Kapitaal
De Amerikaanse creditcardmaatschappij krijgt een kapitaalinjectie ter waarde van 3,39 miljard dollar (2,44 miljard dollar). Het kapitaal is afkomstig van de Amerikaanse bailout bill opgesteld door de Amerikaanse overheid onder leiding van minister van Financiën, Henry Paulson.

Door de kredietcrisis en de daarmee samenhangende afzwakkende Amerikaanse economie is het aantal wanbetalingen en creditcardschulden gestegen. American Express heeft veel moeite om nieuwe fondsen te krijgen. In november van dit jaar werd American Express omgevormd tot een normale bank om toegang te krijgen tot de bailout bill voor de financiële sector in de Verenigde Staten.

Consensus American Express
Het aandeel American Express krijgt door analisten momenteel 4 koop-, 13 houd- en 10 koopadviezen. Het meest recente advies was afkomstig van Standard&Poors welke een houdadvies toebedeelde en een koersdoel op 20,00 dollar af gaf voor American Express . Het gemiddelde koersdoel van American Express is 27,69 dollar.

De consensus van analisten over de winst per aandeel American Express is 2,20 dollar. Het creditcardconcern keert een dividend van 0,68 dollar uit aan haar aandeelhouders. De koers-winstverhouding van American Express is volgens voorlopige ramingen van analisten uitgekomen op 3,81.