Citigroup neemt belang in blockchain startup SETL

De Amerikaanse bankgigant Citigroup nam recent een belang in de fintech startup SETL. SETL is gespecialiseerd in de blockchain-technologie en werd 3 jaar terug opgericht door Peter Randall. Randall startte eerder het succesvolle handelsplatform Chi-X op. Financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt.

Ook Deloitte, S2iEM, Computershare en Credit Agricole hebben een belang in SETL genomen. In de voorbije jaren richtte Citigroup zich vooral op het investeren van toepassingen voor ‘het hogere’ Aziatische segment maar nu dus juist meer op de massa. Citigroup maakt onder meer onder onderscheid bij haar klanten qua vermogen: Citi Priority (50.000 tot 150.000 dollar vermogen) en Citigold (vanaf 150.000 tot 10 miljoen dollar).

Vorig jaar groeide het belegd vermogen van Citigroup in Azië met ruim 17 procent. Analisten verwachten dat ook dit jaar de bank een zelfde groei kan behalen.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 73,95 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 71,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 16,12 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6,42 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11,47 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,46 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 1,98 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een nihile 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 78 dollar

RBC Capital Markets, BMO Capital Markets en Deutsche Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Citigroup 's totale beurswaarde 204,21 miljard dollar.

Om 18.27 koerst het aandeel 0,9 procent lager op 73,66 dollar.

Historische koersen Citigroup

koersdata citigroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.