Analistengilde noemt Tesla Motors te duur aandeel

Het aandeel Tesla Motors zou nu met een premie noteren. De meeste analisten noemen het aandeel Tesla Motors op dit niveau momenteel overgewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 11 analisten gevolgd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 5 keer verkoop, 2 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 278,6 dollar. Dit is circa 17 procent minder dan de huidige koers van 328,2 dollar.

Koersdoelen voor Tesla Motors vrij uiteenlopend

beurskoers

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 19,56 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 11,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 1,11 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 6,06 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -54,16.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Tesla Motors geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 290 dollar

Berenberg, UBS en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 53,02 miljard dollar.

Koershistorie Tesla Motors 2007-2018

koersgrafieken teslamotors

Het aandeel sloot maandag op 328,2 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.