Waarom krijgen techaandelen de voorkeur nu een recessie in zicht komt?

Maxim Manturov, beleggingsadviseur bij Freedom Finance Europe, geeft weer waarom investeren in technologiebedrijven een verstandige keuze voor particuliere beleggers is nu er een recessie dreigt en benoemt de techaandelen die een veilige investering kunnen zijn.

De afgelopen maanden is er onzekerheid over de economie. In de media horen we dat de komende recessie het bedrijfsleven hard kan raken. Maar gelukkig is er hoop voor techbedrijven: Markets Insider voorspelt dat de techsector dit jaar met 20% zal groeien. De Fed zet in op renteverhogingen, en bedrijven die zich voorbereiden om de marges te bewaken, zorgen voor een woelig maar opwaarts pad voor tech-aandelen. Daarom is het verstandig om nu de nadruk te leggen op het beleggen in veilige aandelen. Iedereen die zijn portefeuille wil diversifiëren, kijkt naar de technologiesector. Welke bedrijven zijn interessant voor de kleine belegger? In dit artikel belichten we een aantal interessante kandidaten.

Medtronic (NYSE: MDT) is een wereldleider in medische technologie, dienstverlening en oplossingen. Medtronic wil zijn activiteiten op het gebied van patiëntenbewaking en ademhalingsonderzoek opsplitsen om een gestage inkomstengroei te garanderen. Tot de prioriteiten van het bedrijf behoren robottechnologie en kunstmatige intelligentie. De aandelen zijn onder druk komen te staan door de hoge inflatie en het zero-covid beleid in China in 2022. Verdere koersbeweging wordt veroorzaakt door strategische veranderingen en kostenfactoren. Het aandeel is ondergewaardeerd door multiples en de matige schuldenlast maakt het nog aantrekkelijker. Het dividendrendement bedraagt 3,8%.

CDW Corp. (NASDAQ: CDW) is een informatietechnologiebedrijf en meldt dat klanten niet weglopen voor aangeboden diensten, ondanks programma's voor kostenoptimalisatie. De verbetering van de prestaties komt door een actieve doorontwikkeling van de aangeboden diensten, waarmee ze de daling van de verkoop van apparatuur compenseren. Cross-selling en winstgevendheid nemen actief toe dankzij de aankoop van Sirius Computer Services. CDW is een kwaliteitsvolle defensieve troef in de IT-sector, met een stabiele groei dankzij de diversificatie van de portefeuille, de leidende posities en de gestage groei van het dividend (huidig rendement van 1,1%).

Li Auto (NASDAQ: LI) is een voorloper in de Chinese markt van elektrische voertuigen. Ze trekken investeerders aan door hun onafhankelijkheid van de Amerikaanse economie, het vooruitzicht om de inhaalvraag te realiseren na de versoepeling van de quarantaine in China, de geleidelijke verdwijning van logistieke problemen en de overheidssteun. Li Auto breekt verkooprecords voor hybride elektrische voertuigen. Ondanks de noodzaak om de verkoopprijzen te verlagen, zullen de hoge marges het bedrijf in staat stellen het break-even punt eerder te bereiken dan zijn naaste concurrenten. Het grotere aanbod van Li Auto's zal het bedrijf een dominante positie geven op nieuwe markten met een minder goed ontwikkelde infrastructuur.

Costco Wholesale Corporation(NASDAQ: COST) heeft net als Walmart en Target te maken met een daling van de discretionaire inkomsten. Maar Costco heeft twee voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Ten eerste bestaat het grootste deel van zijn omzet uit producten die te maken hebben met eerste levensbehoeften. Ten tweede kwam 1 miljard dollar van de 1,36 miljard dollar netto-inkomsten in het meest recente kwartaal uit inkomsten van abonnees. Deze formule houdt de prijzen laag. Het klantenbestand groeit gestaag en het vernieuwingspercentage van de abonnementen bedraagt 92,5%. In het nieuwe boekjaar zal de keten uitbreiden door 19 winkels te openen.

Pinterest (NYSE: PINS) rapporteerde een sterk derde kwartaal en overtrof de verwachtingen voor omzet en winst per aandeel. De omzet steeg met 8% tot €630 miljoen, aangedreven door omzetmomentum in de Verenigde Staten en Canada. In andere regio's steeg de omzet met 36% tot €22 miljoen. Ondanks de uitdagende macro-omgeving biedt het bedrijf adverteerders vrij gunstige voorwaarden en een efficiënt gebruik van budgetten, waarbij gebruikers op alle niveaus van de funnel worden bereikt. Pinterest is klaar om de waarde zijn aandeel in de advertentiemarkt volgend jaar te laten stijgen naarmate de sector verbetert.

Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prestaties uit het verleden vormen geen garantie voor toekomstige resultaten.

Over Freedom Finance Europe Ltd

Freedom Finance Europe Ltd is een moderne, dynamische en betrouwbare broker met professionele klantenondersteuning, met een ervaren team met kennis en expertise in de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten. Het bedrijf biedt voortdurende ondersteuning, het verstrekken van robuuste handelsplatformen en technologieën voor high-performance activiteiten op de markt. Via zijn handelaren of door gebruik te maken van het Freedom24 mobiele handelsplatform kunnen beleggers directe toegang krijgen tot de Amerikaanse en Europese aandelenmarkten.

Freedom Finance Europe Ltd. is geregistreerd in Cyprus op 05.08.2013 onder registratienummer HE324220 en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) onder licentienummer CIF 275/15, verleend op 20.05.2015.