Analisten:minder omzet Lockheed Martin in het verschiet

Maandag zal het Amerikaanse Lockheed Martin haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 65.7 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen de omzet 65.98 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Lockheed Martin in beeld plus taxaties 2023

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6.78 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 26.77 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 18.38 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 12.19 dollar. Lockheed Martin 's dividendrendement ligt dus op 2.48 procent. Het gemiddelde dividend van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een schamele 1.39 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 3 dollar uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 133.86 miljard dollar.

Historische koersen Lockheed Martin voorbije 17 jaar

aandeel lockheedmartin

Het aandeel koerstte donderdag op een slotstand van 492.14 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.