Smallcaps de besten in verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraarssector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar staat de sector op ruim 13 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Trupanion, Kemper en NMI Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Saga, Brighthouse Financial en esure.

Kerncijfers verzekeraarssector

fundamenteel onderzoek

De smallcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

fundamenteel onderzoek

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Phoenix Solar Holdings, St. James's Place en Jardine Lloyd Thompson Group zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial , Brighthouse Financial en Heritage Insurance Holdings.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CNA Financial, Zurich Insurance AG en AXA SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.