In de verzekeraarssector betalende large caps het meeste dividend

De verzekeraarssector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Erie Indemnity Co, Jardine Lloyd Thompson Group en April SA. Relatief grote verliezen waren er voor Europejskie Centrum Odszkodowan SA, Just en Hansard Global.

Kerncijfers verzekeraarssector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De microcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Helios Underwriting, Jardine Lloyd Thompson Group en Phoenix Solar Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Europejskie Centrum Odszkodowan SA, Genworth Financial en Brighthouse Financial.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Votum SA, CNA Financial en Zavarovalnica Triglav dd.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.