Megacaps de besten in verzekeraarssector

Binnen de verzekeraars zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Goosehead Insurance, Erie Indemnity Co en Kinsale Capital. Relatief grote verliezen waren er voor Just, Saga en Kingstone Companies.

Kerncijfers verzekeraars

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 13 het hoogste. De large caps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Chesnara, Personal Holdings en Phoenix Solar Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial, Brighthouse Financial en Aegon NV.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Votum SA, Sampo en Zavarovalnica Triglav dd.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.