Stern in top Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Stern kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Stern nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,31 euro verwacht. Stern 's dividendrendement komt dus op 7,82 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de automotive bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Historische dividendrendementen Stern

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,24 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 1,12 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Stern in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 19 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,28 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5,11 te liggen.

Recentste taxaties rond de 25 euro

NIBC, Beursexpres en SNS Securities gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Stern ' nu rond de 95,06 miljoen euro.

Historische beurskoersen Stern

aandelenanalyses stern

Om 11.05 koerst het aandeel 0,3 procent hoger op 16,75 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.