Eriks in september van de beurs

Het aandeel Eriks zal binnenkort van de beurs verdwijnen. Dit werd door het concern en SHV maandag bekendgemaakt middels een persbericht. Halverwege dit jaar werd er een bod op het concern gedaan door SHV, wat zorgde voor een explosie van de koers van het aandeel en diverse adviesverlagingen. Analisten hebben na juli geen advies meer voor het aandeel afgegeven.

Laatste handelsdag
In mei van dit jaar deed SHV Aklmaar een bod op Eriks van 48 euro per aandeel. In augustus werd het bod gestand gedaan. Bij de gestanddoening had SHV 97,38% van de aandelen in bezit. Op 21 augustus maakte Eriks bekend dat tijdens de na-aanmeldingstermijn voor het bod 130.099 aandelen of 1,18% van het totale aandelenkapitaal werd aangemeld. Na deze termijn bezit SHV 99,18% van de aandelen Eriks.

Eriks zal voor het laatst verhandelt worden op 25 september 2009. De notering van Eriks aan Euronext Amsterdam zal per 28 september 2009 verdwijnen.

Geen adviezen
Het laatste advies op Eriks dateert van 7 juli en werd afgegeven door Beleggers Belangen. Voor het meest recente advies dat daarvóór werd afgegeven moet er teruggegaan worden naar 20 mei. Toen verlaagden de analisten van Rabo Securities, SNS Securities en BNP Paribas Ageas hun advies naar houden naar aanleiding van het bod van SHV.