Weinig interesse voor LB Icon

Het aandeel LB Icon wordt door weinig analisten gevolgd. LB Icon wordt gevolgd door de analisten van SNS Securities, De Vries & Co en de beleggingsbladen Beleggers Belangen en Beursexpres. De analisten zijn positief over het aandeel en hebben koersdoelen afgegeven fors boven de huidige koers. Dit jaar is de koers van het aandeel met ruim 20% gedaald en behoort daardoor tot de achterblijvers van Beursplein 5 . Het bedrijf presenteerde vandaag haar resultaten over het derde kwartaal.

De netto-omzet nam met ruim 14% toe over juli-september, waarvan 8% autonoom, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name dankzij sterke resultaten in het VK, de VS en Scandinavië.

- Toename mediadiensten 14% over juli-september door een stijging van het aantal full-service digital marketing oplossingen, in lijn met de strategie van LBi.

- Marges waren 14% lager voor dezelfde periode vorig jaar. Deze margedaling is te wijten aan een lagere productiviteit en hogere investeringen in onze activiteiten.

- Cash flow uit operationele activiteiten EUR 9,0 miljoen voor de periode juli-september in vergelijking met EUR 2,2 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar.

- De overname van Creative Digital Group in Atlanta en Syrup LLC in New York, en een deelneming van 51% in het offshorebedrijf Vizualize in India hebben de door LBi beoogde positie als wereldwijde dienstverlener en preferred partner voor internationale klanten versterkt. Alle overnames zijn gefinancierd met een combinatie van cash en vreemd vermogen, zonder verwatering voor de aandeelhouders.

Financiële hoofdpunten
In vergelijking met pro forma 2006 resultaten. Zie kwartaalbericht voor statutaire informatie.

Juli-september

- Netto-omzet EUR 40,3 miljoen (35,1) over juli-september.
- Winst na belasting EUR 1,3 miljoen (3,0) voor de periode juli-september. Bedrijfsresultaat EUR 2,4 miljoen (2,8) voor de periode juli-september, resulterend in een operationele marge van 6,0%.
- Winst per aandeel EUR 0,02 voor de periode juli-september.

Januari-september

- Netto-omzet EUR 117,8 miljoen (112,0) over januari-september.
- Winst na belasting EUR 6,7 miljoen (5,4) voor de periode januari-september. Bedrijfsresultaat EUR 9,6 miljoen (9,3 exclusief herstructurering) voor januari-september, resulterend in een operationele marge van 8,1%.
- Winst per aandeel EUR 0,11 voor de periode januari-september.