Delta Air Lines voorbije jaren bij betere luchtvaartbedrijven

De laatste jaren was Delta Air Lines één van de smaakmakers in haar sector. Door het forse rendement over de afgelopen 10 jaar van 489 procent behoort het aandeel tot de top van de luchtvaartbedrijven. De luchtvaartbedrijven leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 291 procent. Het gemiddelde aandeel uit de luchtvaartsector leverde de afgelopen 10 jaar een winst op van 291 procent. Overige lucratieve aandelen in de sector waren onder andere Gol Linhas Aereas Inteligentes S.A. Finnair en Air France-KLM - Air France-KLM . Bij de sectorwinnaars behoren onder andere Air Berlin , Norwegian Air Shuttle en Icelandair Group .

Rendementen Delta Air Lines versus luchtvaartsector

koersdata

Buy & hold rendementen aandeel Delta Air Lines over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 489 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een winst van 180 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 3 procent.

Kerncijfers Amerikaanse luchtvaartsector

fundamantele data

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 5 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost -5,08 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 313 procent in de plus en sinds 2007 291 procent in de plus.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 44,33 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 41,24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Delta Air Lines in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 3,92 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,58 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,94 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,28 dollar. Delta Air Lines's dividendrendement komt hiermee op 2,31 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de luchtvaartbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Delta Air Lines' nu rond de 40,52 miljard dollar.

Historische beurskoersen Delta Air Lines

fundamenteel onderzoek deltaairlines

Het aandeel sloot donderdag op 55,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.