Analisten verwachten over 2018 stijgende omzet eBay

eBay gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 10,81 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 9,57 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten eBay in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,29 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,29 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,85 te liggen.

Dividendbetalingen door eBay worden niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 45 dollar

De meest recente adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Robert W. Baird, BMO Capital Markets en Canacord Adams.

eBay 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 34,48 miljard dollar. Het aandeel eBay was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel eBay 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 47 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 392 procent hoger.

Het aandeel sloot vrijdag op 31,72 dollar.

Historische beurskoersen eBay

fundamantele data ebay

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.