Stevig dividendrendement BNP Paribas

Fors dividend BNP Paribas

Beleggers in het aandeel BNP Paribas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BNP Paribas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,07 euro. BNP Paribas's dividendrendement komt hiermee uit op 6,55 procent. Het doorsnee dividendrendement van de banken ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen BNP Paribas

Morgen komt het Franse BNP Paribas haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 43,44 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 87,61 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 7,78 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6,19 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7,57.

Laatste koersdoelen rond de 67 euro

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Keefe Bruyette & Woods, HSBC en Goldman Sachs .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van BNP Paribas' momenteel circa 58,37 miljard euro. Het aandeel BNP Paribas was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel BNP Paribas 28 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 46 en de 69 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 11 procent lager.

Het aandeel sloot vrijdag op 46,88 euro.

Historische beurskoersen aandeel BNP Paribas

historische koersen bnpparibas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.