Telenet in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend Telenet

Beleggers in het aandeel Telenet kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Telenet nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. De consensus van het dividend ligt op 4,79 euro per aandeel. Telenet 's dividendrendement is dus 10,95 procent. Het gemiddelde dividend van de telecommunicatiebedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Telenet

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,54 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,53 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Telenet in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 290 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,51 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 17,43.

Recentste taxaties rond de 44 euro

Bank of America Merrill Lynch, Barclays en KBC Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Telenet 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5,05 miljard euro. Het aandeel Telenet was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Telenet 8 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 33 en de 56 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 367 procent hoger.

Het aandeel staat om 17.35 1,06 procent hoger op 43,76 euro.

Historische koersen Telenet afgelopen 10 jaar

fundamantele data telenet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.