Telenet bij hoogste dividendaandelen in Belgie

Fors dividend Telenet

Beleggers in het aandeel Telenet kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Telenet nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,9 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 12,07 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Dividendrendementen Telenet

De omzet van Telenet over dit jaar komt uit op 2,54 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,53 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Telenet in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 307 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,62 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 15,5 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 48 euro

Barclays, Goldman Sachs en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Telenet' momenteel circa 4,69 miljard euro. Het aandeel Telenet was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Telenet 21 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 33 en de 56 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 251 procent hoger.

Om 10.52 stond het aandeel 2,51 procent lager op 40,6 euro.

Historische beurskoersen aandeel Telenet

beurskoers telenet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.