Centurylink in top Amerikaanse dividendrendementen

Fors dividend Centurylink

Beleggers in het aandeel Centurylink kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Centurylink nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,16 dollar. Het dividendrendement van Centurylink ligt hiermee op 14,12 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de telecommunicatiebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Centurylink

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 23,46 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 17,66 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Centurylink in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,34 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,12 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,66 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Centurylink's totale beurswaarde 8,36 miljard dollar. Het aandeel Centurylink was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Centurylink 1 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 24 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 43 procent lager.

Het aandeel sloot woensdag op 15,3 dollar.

Koershistorie Centurylink 2007-2018

historische koersen centraleuropeanmediaenterprises

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.