Momenteel zeer fors dividend Coca-Cola

Fors dividend Coca-Cola

Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Coca-Cola tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,55 dollar verwacht. Coca-Cola's dividendrendement komt dus op 3,12 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Coca-Cola

Morgen publiceert het Amerikaanse Coca-Cola haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 31,87 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 35,41 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 8,85 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,09 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 23,76 te liggen.

Recentste taxaties rond de 52 dollar

De laatste 3 adviezen voor de drankenproducent zijn afkomstig van Independent Research, Morgan Stanley en KBC Securities

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Coca-Cola' momenteel circa 212,94 miljard dollar. Het aandeel Coca-Cola bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel Coca-Cola 16 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 41 en de 51 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 126 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 49,66 dollar.

Historische koersen Coca-Cola voorbije 10 jaar

historische koersen coca-cola

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.