Recordopbrengsten voor Walt Disney, beperkt dividendrendement

De nieuwe Star Wars film mag dan een kaskraker zijn, voorlopig staat het aandeel van eigenaar Disney op jaarbasis niet veel hoger. Dit is onder meer het gevolg door een verkoopadvies dat recent door een analist is afgegeven, omdat deze problemen ziet voor sportkanaal ESPN. Desondanks is de consensus voor het aandeel positief.

De nieuwe film Star Wars: The Force Awakens heeft diverse bioscooprecords gebroken. In twaalf dagen werd de omzetgrens van 1 miljard dollar geslecht, een nieuw record, terwijl ook de hoogste omzet ooit op eerste kerstdag werd binnengesleept.

Walt Disney werd in 2012 eigenaar van de franchise door Lucasfilm voor 4 miljard dollar over te nemen. Disney heeft plannen om nog vijf nieuwe episodes van Stars Wars uit te brengen, wat gezien de recente omzetcijfers logisch is. Daarbij moeten beleggers nog optellen dat Disney uit de franchise licentie inkomsten genereert.

Andere succesvolle franchises van Disney zijn Marvel Studios en Pixar, waardoor het bedrijf uitstekend gepositioneerd lijkt om ook op langere termijn een continue omzetstroom te realiseren.

ESPN blok aan het been

Desondanks staat de koers van Disney op jaarbasis niet veel hoger dan 12 maanden geleden. Dit komt onder meer door een negatief advies dat media analist Rich Greenfield recent heeft afgegeven voor ESPN.

Greenfield voorziet een snelle schifting van het Amerikaanse consumentengedrag en ESPN hiervan de dupe zal worden. De analist verwacht dat de koers van Disney in de komende 12 maanden zal dalen tot 90 dollar. Dit door zorgen over de opbrengsten van het bedrijf in 2017 en daarna. Greenfield suggereert dat Disney zijn bedrijfsmodel zal moeten aanpassen, zeker nu momenteel nog 44% van de totale omzet wordt gegeneerd via de kabeltelevisietak.

Consensus Walt Disney

Naast het verkoopadvies staan er 3 houd- en 8 koopadviezen voor Walt Disney uit, waardoor de consensus nog altijd positief is.

Daarnaast zien analisten nog opwaarts koerspotentieel. Met een gemiddeld koersdoel van 119,20 dollar rekenen analisten op een rendement in de komende 12 maanden van 12,8%.

Het aandeel staat momenteel op een koers-winstverhouding van 20,9, terwijl het een dividendrendement genereert van 1,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.