Analist ziet koersdoel van 3000 dollar voor Amazon

Eerder deze week kwam voor het superaandeel Amazon het hoogste koersdoel ooit naar buiten: analist Brent Thill van Jefferies ziet op termijn het aandeel tot 3000 dollar stijgen. Momenteel kost een aandeel Amazon nipt meer dan 1820 dollar. Voor de kortere termijn geeft Thill een koersdoel van 2300 dollar. Hij is daarmee nu de hoogste van de analisten. Ondanks dat het aandeel nu met een forse waardering (de forward PE ligt op 45) koerst is het aandeel nu nog steeds extreem ondergewaardeerd aldus hem.

Jim Cramer over Amazon

Het aandeel Amazon staat dit jaar ruim 17 procent in de plus. Hiermee doet het aandeel het iets beter dan de S&P 500 die 14,7 procent hoger staat. Het optimisme van de analist van Jefferies is vooral gebaseerd op een hele forse groei van de onderdelen e-commerce, media & advertenties en haar webdiensten zoals AWS. Deze onderdelen groeien inmiddels harder dan haar originele retailverkopen. Voor het onderdeel advertenties verwacht Thrill een jaarlijkse groei van maar liefst 38 procent tussen 2018 en 2022. Voor het onderdeel webdiensten een groei van 30 procent en voor e-commerce 13 procent.

Forse marges bij groeionderdelen

De onderdelen advertenties, webdiensten en verkoop via derde partijen zal rond 2022 zo’n 44 procent van Amazon’s totale omzet zijn zo verwacht Thrill. Omdat de marges op deze onderdelen hoger zijn dan voor e-commerce vindt de analist een fors hogere waardering zeker gerechtvaardigd. ”We hebben er vertrouwen in dat deze doorlopende en hoge marge onderdelen zeker de actuele hoge waarderingen verdienen en dat de markt dit op termijn ook zeker gaat erkennen” zo stelt Thrill. Bij het onderdeel e-commerce heeft Amazon behoorlijke concurrentie. Daarnaast geven beleggers ook vaak de voorkeur aan Netflix als ze de keuze moeten maken qua tech-potentieel.

Daarnaast zou Amazon ook door regelgeving inmiddels meer ingeperkt kunnen worden zo schrijf het artikel op The Street. Netflix zou volgens analisten qua regelgeving minder ingeperkt kunnen worden dan Amazon meldde analist Dan Salmon onlangs. Thrill voegt daar aan toe dat Amazon veel meer gediversifieerd is en het pas net bezig met diverse bestaande markten.