Analisten blijven positief over Adidas

Adidas, de op een na grootste maker van sportkleding ter wereld, presenteerde onlangs (5 februari, red.) haar cijfers over het vierde kwartaal van 2007. Uit deze cijfers kwam ondermeer naar voren dat Reebok een probleem vormt voor Adidas. Naar aanleiding van de berichtgeving hebben diverse analisten hun advies en/of koersdoel bijgesteld.

Winststijging van 63% in vierde kwartaal 2007
De omzet van de Adidas Groep steeg in het vierde kwartaal van 2007 met 7,6% tot 2,42 miljard euro. De winst steeg met 63 procent. In dit kwartaal kwam de nettowinst uit op 21 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 13 miljoen euro. De groei van de winst is te danken aan synergie in de kosten na de overname van Reebok. Reebok kwam in 2006 in handen van Adidas. Hierdoor zijn hogere winstmarges ontstaan, aldus Adidas. De brutomarge verbeterde bijvoorbeeld van 43,3 procent tot 46,6 procent.

Reebok
De omzet daalde echter in het afgelopen jaar bij Reebok. Dit was te wijten aan de neergang op de Amerikaanse markt voor sportartikelen. De orderportefeuille van Reebok is met 8 procent gedaald, tegenover een stijging van 17 procent voor Adidas-artikelen. De stijging bij Adidas komt voort uit de verwachting van winkeliers dat zij meer sportartikelen zullen afzetten in 2008 vanwege sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen.

Vooruitblik
Adidas gaat voor 2008 uit van een winstgroei van 15 procent, tegenover 14 procent vorig jaar. Hierdoor kwam de winst over het gehele jaar uit op 551 miljoen euro. De omzet steeg met 215 miljoen euro tot 10,3 miljard euro. Adidas gaat uit van een verbetering van de brutomarge ter hoogte van 48 procent. De operationele marge zal naar verwachting verbeteren tot ten minste 9,5 procent, waar dit in 2007 9,2 procent bedroeg.

Diverse reacties analisten
Analisten reageerden divers op het nieuws dat door Adidas naar buiten werd gebracht. Zo verhoogden de analisten van J.P. Morgan het koersdoel van 46 euro naar 47 euro. De analisten Nord Landesbank, Jyske Bank en Credit Suisse hebben anderzijds allen hun koersdoel verlaagd. Het gemiddeld koersdoel is hierdoor op dit moment vastgesteld op 51,98 euro. De analisten blijven onverminderd positief over het aandeel. Momenteel hebben 26 analisten een koopadvies, 5 een houdadvies en ‘slechts’ 2 analisten een verkoopadvies afgeven.