Analisten gaan uit van superjaar voor Synopsys

Synopsys publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,38 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,24 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Synopsys in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/571-synopsys'> Synopsys </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 434 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,99 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op18,75 te liggen.

Analisten gaan er niet van uit dat Synopsys over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een summiere 0,74 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Synopsys 's marktkapitalisatie 8,7 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 56,06 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.