Analisten blijven positief na overeenkomst TomTom met Swisscom

Dinsdag (25 maart, red.) maakte TomTom bekend een exclusieve overeenkomst gesloten te hebben met Swisscom . TomTom gaat via Swisscom haar verkeersinformatiedienst HD Traffic introduceren in Zwitserland. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt. Swisscom blijft hoog op de kooplijsten van analisten staan.

HD Traffic
Gebruikers van het mobiele netwerk van Swisscom zullen zorgen dat klanten van TomTom uitgebreide en actuele verkeersinformatie verkrijgen over onder meer files. Naar verwachting zal in de tweede helft van 2008 HD Traffic in Zwitserland worden gelanceerd.

Verder werd op donderdag 20 maart bekend dat Carphone Warehouse, genoteerd aan de FTSE 100, akkoord is gegaan met het overdragen van haar winkels en tevens alle mobiele divisies van het concern gevestigd in Zwitserland aan Swisscom . De overdracht zal zich naar verwachting rond 1 mei 2008 voltrekken.

Blijvend optimisme onder analisten
Analisten blijven positief over het aandeel Swisscom . Op dit moment zijn er 14 koop-, 6 houd- en 2 verkoopadviezen afgegeven. Het dividend van 2004 – 2007 is ieder jaar met één of twee euro gestegen. In 2007 bedroeg het dividend 17 euro.

Fondsmanager Jankees Ruizeveld van Robeco zegt dat in de huidige kredietcrisis telecombedrijven een veilige haven zijn.
Voor het complete interview klik hier.