Adidas bij de outperformende Europese glamouraandelen

Adidas outperformer Europese glamouraandelen

Adidas behoort momenteel tot de best presterende glamouraandelen in Europa. Over het afgelopen jaar staat het glamouraandeel-aandeel maar liefst 48 procent hoger. De Europese glamouraandelen staan 3 procent in de plus. Per aandeel Adidas wordt nu 115 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese glamouraandelen worden nu op 105 maal hun 10-jaars resultaat per aandeel verhandeld.

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 23,57 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 21,92 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adidas in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,94 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9,8 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 27,94.

De consensus van het dividend ligt op 3,82 euro per aandeel. Adidas's dividendrendement is dus 1,4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 288 euro

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van HSBC, Independent Research en RBC Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Adidas' nu rond de 55,82 miljard euro. Het aandeel Adidas was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Adidas maar liefst 50 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 178 en de 276 euro.

Historische beurskoersen Adidas

historische koersen adidas

Het aandeel staat om 13.08 2,01 procent hoger op 273,8 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.