Analisten onverminderd positief over Google

Vorige week presenteerde Alphabet zijn kwartaalcijfers. De resultaten die het internetbedrijf presenteerde waren beter dan analisten hadden verwacht. Veel analisten hebben als reactie op de goede cijfers hun koersdoel verhoogd. Uit de consensus blijkt dat de analisten onverminderd positief blijven over het aandeel.

Cijfers Q1
De nettowinst kwam in het eerste kwartaal van 2008 uit op 1,31 miljard dollar. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van de 1 miljard dollar die werd behaald in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel steeg de winst van 3,18 dollar tot 4,12 dollar. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van 3,96 dollar.

De omzet steeg van 3,7 miljard dollar in Q1’07 naar 5,2 miljard dollar in Q1’08. Wanneer de reclameopbrengsten (die worden gedeeld met partners) niet worden meegerekend, kwam de omzet uit op 3,7 miljard dollar; dit is een stijging van 46%. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een omzet van 3,59 miljard dollar.

Vrees
Voorafgaand aan de bekendmaking van de kwartaalcijfers werd er door de markt gevreesd dat de gehele internetreclamesector volwassen zou zijn geworden. Dit zorgde mede voor de recente koersdaling van het aandeel. Alphabet zou volgens een aantal analisten kwetsbaarder worden voor een zwakkere economie door deze volwassen markt, aangezien er minder te verdienen zou zijn. Alphabet heeft aangegeven dat het, ondanks de goede cijfers, de eerste nadelen begint te ondervinden van de Amerikaanse crisis.

Opwaartse bijstelling
Analisten reageerden positief op het nieuws. Veel analisten hebben hun koersdoel opwaarts bijgesteld. Gemiddeld genomen werden de koersdoelen met 20 dollar verhoogd. Hierdoor bedraagt het gemiddeld koersdoel op dit moment bijna 656 dollar (655,93 dollar).

Analisten zijn daarnaast nog immer positief over het aandeel. Met 21 koop- en 4 houdadviezen staat het bovenaan in de internetsector. Geen enkele van de gevolgde analisten is negatief over het aandeel Alphabet .

Koers Alphabet stijgt
RTLZ brengt u het nieuws omtrent Alphabet in beeld. Klik hier voor het fragment.