Eenduidig koersoel voor Draka van 14 euro

Na de resultaten die Draka recent naar buiten bracht hebben een aantal analisten hun taxaties bijgesteld. Opvallend hierbij is dat deze analisten zeer eenduidig zijn over het koersdoel dat door hen is vastgesteld op 14 euro. Hiermee verwachten de analisten dat de koers van het aandeel in de komende periode kan oplopen met bijna 40%.

Door onze redactie

Nog steeds overnamekandidaat
Analist Nico van Geest van Keijser Capital verlaagde op 24 augustus zijn koersdoel voor Draka met 4 euro naar 14 euro, als reacties op de halfjaarcijfers die het concern naar buiten bracht. De analist stelt dat de cijfers aantonen dat Draka een laatcyclisch aandeel is. Verder is Van Geest van mening dat de volumes krimpen en er daardoor prijsdruk ontstaat.

Ook vindt de analist dat Draka nog steeds een overnamekandidaat is, nadat vorig jaar Prysmiam interesse toonde maar de deal uiteindelijk niet rondkwam. De analist houdt derhalve vast aan zijn buy-advies.

Trend bevestigd
Bij Royal Bank of Scotland ( RBS ) constateerde de analisten dat de resultaten over het tweede kwartaal van 2010 de opgaande trend bevestigen, aangezien er sprake was van groei in 11 van de 12 segmenten. Verder verwachten de analisten dat het laatste segment, te weten Energie en Infrastructuur in de Benelux, in 2011 ook de stijgende trend te pakken zal krijgen.

Toch hebben de analisten hun koersdoel voor het aandeel verlaagd met 1 euro naar 14 euro vanwege de resultaten. Voor RBS is Draka nog steeds één van de favoriete aandelen daarom hebben zij hun buy-advies herhaald.

Koersdoel 14 euro
Naast Keijser Capital en RBS heeft ook SNS Securities voor Draka een koersdoel uitstaan van 14 euro, dat zij recent nog herhaalden. Dit duidt aan dat analisten zeer eensgezind zijn over het opwaarts potentieel van het aandeel. Zij gaan hiermee uit van een rendement van ruim 39%.

Dissonant hierin zijn de analisten van ING, die hun koersdoel voor Draka recent verlaagden van 13,30 euro naar 11,50 euro naar aanleiding van de halfjaarresultaten. Hiermee gaat de analist uit van een rendement van ruim 14%. Analist Tijs Hollestelle wijst op het achterblijven van de operationele winst bij zijn verwachting en de voor hem niet overtuigende outlook. De analist ziet mede daarom geen katalysatoren voor de koers van het aandeel en herhaalt daarom zijn hold-advies.

Consensus
Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 13,43 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 33,55%. Dit ligt redelijk dicht in de buurt van de modus van 14 euro.

Er staan op dit moment voor het aandeel 4 koop-, 4 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gekeken naar recent afgegeven adviezen kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel positief is.

Sinds de overnamegeruchten rond Draka dit jaar de kop opstaken is de koers van het aandeel explosief gestegen. Waar de koers begin maar nog rond de 12 euro stond steeg deze in de maanden daarna naar een voorlopig hoogtepunt halverwege april van net iets boven de 15 euro. Toen echter de overnamegesprekken mislukte ging de koers weer net zo hard naar beneden. Momenteel staat de koers nog niet iets boven de 10 euro, maar het gemiddeld koersdoel impliceert dat analisten ervan uitgaan dat deze weer op het niveau kan komen waar het nog maar enkele maanden terug op stond.