Apple overtreft verwachtingen analisten

Recentelijk hebben diverse analisten hun opinie voor het aandeel Apple gewijzigd. Het concern kwam op woensdag (23 april, red.) met haar cijfers naar buiten die behaald zijn over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/2008. Het concern blijft wel conservatief voor de rest van het jaar. Analisten hadden mindere cijfers verwacht en hebben hun opinie opwaarts bijgesteld.

Meer omzet en winst
In vergelijking met een jaar eerder steeg de omzet als ook de winst fors. De omzet steeg met 43% tot 7,5 miljard dollar, waar de winst uitkwam op 1,05 miljard dollar, een stijging van 36%. De winst per aandeel bedroeg 1,16 dollar.

Appel verkocht in het afgelopen kwartaal in totaal 10,6 miljoen van zijn populaire iPod’s (muziekspeler) en 1,7 miljoen iPhone’s, een mobiele telefoon die bediend wordt middels een aanraakscherm. Voor de iPod betekende dit een stijging van de verkoop van 1% ten opzichte van een jaar eerder. Tot slot verkocht het concern 2,29 miljoen Macintosh -computers. Hier bedroeg de stijging 51%.

Apple ’s iPhone

Verwachting derde kwartaal
Apple voorziet voor het derde kwartaal van het boekjaar een WPA van ongeveer 1 dollar, waar de omzetverwachting 7,2 miljard bedraagt. Gemiddeld genomen gaan analisten ook uit van een omzet van 7,2 miljard dollar, maar zij voorzien een WPA van 1,11 dollar.

Koersdoelen omhoog
Analisten hebben gemiddeld genomen na de bekendmaking van de resultaten het koersdoel opwaarts bijgesteld met 15 dollar. Zodoende is het gemiddeld koersdoel op dit moment 203,75 dollar, wat een opwaarts potentieel van de koers impliceert van 20,60%.

In totaal zijn er voor het aandeel 28 adviezen afgegeven, waarvan 22 koop- en 6 houdadviezen. Geen enkele analist heeft voor het aandeel een verkoopadvies afgegeven. Dit zorgt voor een zeer positieve consensus.