Accell al jaren bij beste Nederlandse aandelen

Vandaag werd bekend dat PON graag Accell zou willen overnemen. Het bod van PON op Accell ligt op 32,72 euro in contanten, dit is ruim 6 euro boven de slotkoers van maandag.

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorme winst van 83 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd de afgelopen 10 jaar ruim 23,8 procent meer waard. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Adidas, Kering en B&C Speakers . Bij de sectorverliezers horen o.a. Kindy, Adler Modemaerkte en Le Tanneur. Ook over het afgelopen kwartaal staat het aandeel op winst (+21 procent).

Rendementen Accell versus Nederlandse aandelen

fundamental research

Buy & hold rendementen aandeel Accell over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors winst van 83 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 70 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,12 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,05 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Accell in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 45 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 1,71 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,52.

Fors dividend Accell

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,94 cent. Accell 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,54 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een summiere 1,35 procent.

Laatste koersdoelen rond de 22 euro

Beleggers Belangen, ING en Beursexpres gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Accell 's marktkapitalisatie 670,55 miljoen euro.

Historische koersen Accell

koersdata accellOm 10.27 staat het aandeel 19,56 procent hoger op 26,54 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.