Wie zou Pandora willen kopen?

Pandora Media ( NYSE :P) is de afgelopen tijd bezig geweest om uit haar structurele verliezen te komen. Recent maakte Pandoraa Media bekend een deal te hebben gesloten met het in New York gevestigde private equity bedrijf KKR. Hierdoor zou Pandora een kapitaalsinjectie van 150 miljoen hebben ontvangen in ruil voor preferente aandelen.

Maandag maakte persbureau Bloomberg bekend dat het van plan is om haar onderdeel Ticketfly kaartverkoop te gaan verkopen. Pandora kocht Ticketfly in 2015 nog aan voor 450 miljoen dollar. Bloomberg meldde dat Pandora zichzelf nog steeds te koop zet maar dat het bedrijf Ticketfly zou willen verkopen indien er geen koper voor het bedrijf zelf komt.

Wie heeft er interesse in Pandora

Diverse analisten noemen Sirius XM Radio Radio Holdings Inc (NASDAQ: SIRI) als eventuele koper. Anderen noemen ook Apple als kandidaatkoper. Pandora heeft al tijden last om meer actieve luisteraars te krijgen, mede door de stevige concurrentie van onder meer Spotify. Haar aantal actieve gebruikers daalde van 79,4 miljoen naar 76,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2016. Om meer omzet te krijgen had Pandora o.a. Pandora Premium gestart maar dat lijkt tot heden weinig succesvol te zijn.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 1,58 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 1,16 miljard dollar verdiende.

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettoverlies van 130 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 52 cent. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op -17,98 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Pandora Media Inc geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de entertainmentbedrijven ligt op een relatief royale 1,64 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pandora Media Inc's marktkapitalisatie 2,1 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 9,35 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.