Aandeel Coca-Cola aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Coca-Cola kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Coca-Cola tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,63 dollar verwacht. Het dividendrendement van Coca-Cola ligt hiermee op 3,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankensector ligt op een relatief royale 2 procent.

Historische dividendrendementen Coca-Cola

Morgen publiceert het Amerikaanse Coca-Cola haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Coca-Cola over dit jaar komt uit op 37,03 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 31,86 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2019

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 9,07 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,11 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,36 uit.

Laatste koersdoelen rond de 56 dollar

UBS, RBC Capital Markets en BMO Capital Markets gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Coca-Cola's marktkapitalisatie 227,9 miljard dollar. Het aandeel Coca-Cola was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Coca-Cola maar liefst 21 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 56 dollar.

Historische beurskoersen Coca-Cola

fundamantele data coca-cola

Klikt u hier voor dividend aandeel Coca-Cola. Om 22.10 koerst het aandeel 0,04 procent lager op 53,51 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.