Aandeel Adobe bij duurste Amerikaanse aandelen

Het aandeel Adobe wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Amerikaanse beurs verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 140 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde Amerikaanse aandeel uit de softwarebedrijven dat nu circa 24 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Amerikaanse softwarebedrijven

historische koersen

Andere Amerikaanse softwarebedrijven die qua koers/winstverhouding behoorlijk hoog gewaard zijn, zijn onder andere Accenture , Manhattan Associates en Barrett Business Services. We zien verder dat Amerikaanse softwarebedrijven gemiddeld 12 procent hoger staan over de voorbije 12 maanden. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 24. Er lijkt dus hier wel degelijk een verband met de CAPE-ratio want de winnende aandelen hadden ook hogere CAPE-ratio's.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 7,22 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 5,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adobe in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,99 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,06 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 34,09.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een magere 0,06 procent.

Laatste koersdoelen rond de 152 dollar

ABN AMRO, Barclays en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adobe 's totale beurswaarde 68,9 miljard dollar.

Historische koersen Adobe van 2007 tot 2017

beurskoers adobe

Het aandeel sloot maandag op 138,41 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.