Nvidia stevige outperformer in Amerikaanse hardwaresector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 50 procent één van de betere aandelen van in de sector. Het gemiddelde aandeel uit de hardwaresector leverde de dit jaar een winst op van 28,3 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Tronox Inc, Huntsman Corp en KMG Chemicals. Bij de sectorverliezers horen onder andere Next Innovation Corp, Iradimed Corporation en Capstone Turbine Corp.

Momentum en kerncijfers hardwaresector

fundamenteel onderzoek

De sector kost nu 5 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,65 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 75 procent en sinds 2007 een winst van 68 procent.

Maandag komt het Amerikaanse Nvidia met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 8,26 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,91 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2017

fundmantele data

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 2,01 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,09 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 51,98.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,59 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,37 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,33 procent op.

Recentste taxaties rond de 91 dollar

RBC Capital Markets, Susquehanna en BMO Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Nvidia ' momenteel circa 86,42 miljard dollar.

Historische koersen Nvidia

fundmantele data nvidia

Het aandeel sloot donderdag op 160,63 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.