Vertex Pharma voorbije jaren in kopgroep biotechnologiesector

Het aandeel was de afgelopen 1 jaar door de enorme winst van 74 procent één van de beste aandelen van de biotechnologiebedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de biotechnologiebedrijven leverde de afgelopen 1 jaar een winst op van 38 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Cell Therapeutics, Catalyst Pharmaceutical Partners en Achaogen Inc. Bij de sectorverliezers horen onder andere Ophthotech Corp, Celsion Corp en Rosetta Genomics Ltd.

Rendementen Vertex Pharma versus biotechnologiesector

fundamenteel onderzoek

Buy & hold rendementen aandeel Vertex Pharma over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 449 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 237 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Amerikaanse biotechnologiesector

aandelenanalyses

Gemiddeld kost de sector nu 6 maal de winst per aandeel. De sector wordt nu op -1,9 maal de boekwaarde per aandeel verhandeld. Sinds 2012 noteert de sector ruim 65 procent in de plus en sinds 2007 81 procent in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,21 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 1,7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vertex Pharma in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 420 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 1,68 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 97,13 te liggen.

Van Vertex Pharma worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,06 procent op.

Vertex Pharma 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 40,19 miljard .

Historische koersen Vertex Pharma afgelopen 10 jaar

koersgrafieken vertexpharma

Het aandeel sloot vrijdag op 163,17 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.