Vertex Pharma forse outperformer in Amerikaanse biotechnologiesector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 107 procent één van de beste aandelen van de biotechnologiebedrijven. Het doorsnee aandeel uit de biotechnologiesector leverde de dit jaar een winst op van 5,7 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Cell Therapeutics, Apricus Biosciences en Clovis Oncology Inc. Bij de sectorverliezers horen onder andere Ophthotech Corp, Celsion Corp en Rosetta Genomics Ltd.

Momentum biotechnologiesector

aandelenanalyses Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 2 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost -1,76 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 62 procent in de plus en vanaf 2007 72 procent in de plus.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,28 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Vertex Pharma in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 405 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,6 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 95,36.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Vertex Pharma geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,06 procent op.

Laatste taxaties rond de 181 dollar

Robert W. Baird, Oppenheimer & Co en BMO Capital Markets gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Vertex Pharma 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 37,58 miljard dollar.

Historische koersen Vertex Pharma

historische koersen vertexpharma

Om 21.55 staat het aandeel 2,5 procent lager op 152,58 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.