Redenen om Delta Airlines te kopen

De afgelopen dagen was er veel vraag naar het aandeel Delta Airlines. Onlangs verhoogde het bedrijf haar verwachtingen voor het derde kwartaal nog. Ook over de maand juni zag het bedrijf hogere vervoerscijfers. De cijfers over het tweede kwartaal lagen echter onder de verwachtingen van de meeste analisten. Eerder deze maand gaven de analisten Duane Pfennigwerth en Raymond Wong van Evercore nog een ‘strong buy’ voor het aandeel af. De analisten stelden dat Delta stevig op weg is om te transformeren naar één van de winnaars in de Amerikaanse luchtvaartindustrie. Dit mede door hogere volumes en hogere marges.

De afgelopen tijd was Delta Airlines één van de weinige luchtvaartbedrijven die wel wist te groeien ondanks de forse kosten voor brandstoffen en personeel. Diverse analisten zien de olieprijs niet heel ver doorstijgen en stellen dat dit uiteraard voor de hele sector gunstig is.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 40,83 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 39,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Delta Air Lines in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 3,88 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 5,46 dollar over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 9,57 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,98 cent. Delta Air Lines's dividendrendement ligt dus op 1,88 procent. Het gemiddelde dividend van de luchtvaartbedrijven ligt op een schamele 0,78 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Delta Air Lines's beurswaarde 40,7 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 52,26 dollar.

Historische koersen Delta Air Lines

historische koersen deltaairlines

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.