Analisten gaan uit van recordjaar voor Adidas

Morgen komt het Duitse Adidas haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 21,63 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 19,29 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Adidas in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,28 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 6,36 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 30,14.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,42 euro verwacht. Adidas's dividendrendement ligt dus op 1,26 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 0,92 procent.

Laatste taxaties rond de 190 euro

De laatste 3 adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van Berenberg, Credit Suisse en HSBC .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Adidas's totale beurswaarde 38,38 miljard euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 191,7 euro.

Historische koersen Adidas afgelopen 10 jaar

financiele analyse adidas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.