Analisten gaan uit van recordomzet Persimmon

Morgen komt het Engelse Persimmon met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Persimmon over dit jaar komt uit op 3,4 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 3,14 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Persimmon in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 718 miljoen GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 230 GBp over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,96 uit.

Fors dividend Persimmon

De consensus van het dividend ligt op 128 GBp per aandeel. Persimmon 's dividendrendement komt hiermee op 5,08 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1,70 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 2474 GBp

De laatste 3 adviezen voor het vastgoedconcern zijn afkomstig van Liberum, Barclays en Beaufort Securities

Persimmon 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 773,19 miljard .

Om 10.04 staat het aandeel 0,52 procent hoger op 2521 GBp.

Historische koersen Persimmon

aandelenanalyse persimmon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.