Extreem hoog dividend aandeel Persimmon

Beleggers in het aandeel Persimmon kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Persimmon nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. De consensus van het dividend ligt op 126 GBp per aandeel. Persimmon 's dividendrendement komt dus op 4.62 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.83 procent op.

Historische dividendrendementen Persimmon

Morgen komt het Engelse Persimmon haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Fulford over dit jaar komt uit op 3.26 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 3.65 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Persimmon in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 694 miljoen GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 219 GBp. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 12.46.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 866.62 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel 0 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1368 en de 3019 GBp.

Historische koersen aandeel Persimmon

koersgrafieken persimmon

Klikt u hier voor dividend aandeel Persimmon. Om 10.25 staat het aandeel 0.73 procent lager op 2729 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.