Druk op Apple door kritiek op iPhone X

Het aandeel Apple had de laatste weken wat koersdruk te verduren hetgeen te maken kan hebben met een rapport gepubliceerd door Digi Times. Het bericht meldde dat Apple wellicht van plan zou kunnen zijn om de levering van de iPhone X stil te zetten in verband met een bedroevend lage vraag.

Diverse analisten stellen dat er niet veel klanten zullen zijn voor een telefoon die ruim 1000 dollar kost. Dit mede door de niet heel veel extra mogelijkheden ten opzichte van de eerdere modellen (behalve het scherm kunnen activeren met je gezicht). Verder is ook Alphabet bezig om een dergelijke smartphone aan te gaan bieden, de Pixel. Analisten vermoeden dat door een vertraagde levering van de Apple iPhone X klanten juist eerder geneigd zullen zijn om de goedkopere Alphabet telefoon te kopen.

De omzet van Apple over dit jaar komt uit op 227,54 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 215,64 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 47,36 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 9,01 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,15 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2,37 dollar per aandeel. Apple 's dividendrendement komt neer op 1,53 procent. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,63 procent.

Laatste koersdoelen rond de 182 dollar

Raymond James, Nomura Securities en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Apple ' nu rond de 861,81 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 154,48 dollar.

Historische koersen Apple

koersdata apple

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.