Analisten gaan uit van superjaar voor Gerresheimer

Gerresheimer gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Gerresheimer over dit jaar komt uit op 1,38 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,38 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gerresheimer in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 122 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4,04 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 16,01 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,06 euro per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,64 procent. Het doorsnee dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 0,20 procent.

Recente koersdoelen rond de 79 euro

Berenberg, Goldman Sachs en DZ Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gerresheimer 's beurswaarde 2,03 miljard euro.

Om 9.38 koerst het aandeel 0,39 procent hoger op 64,68 euro.

Historische beurskoersen Gerresheimer

financiele analyse gerresheimer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.