Wisselende koersdoelen Adobe

Adobe Systems presenteerde kortgeleden sterke kwartaalresultaten. Het concern, dat onder meer de producent is van Photoshop, Flash en Acrobat, schetste echter een toekomstperspectief dat niet bij iedereen in goede aarde viel. Als gevolg van het voorgaande hebben analisten hun advies en/of koersdoel bijgesteld. Binnen de sector software & diensten blijft het concern in de middenmoot gehandhaafd.

Sterke tweedekwartaal cijfers
De winst van het concern steeg in het tweede kwartaal met 41%. De nettowinst kwam hiermee uit op 215 miljoen dollar waar dit in het tweede kwartaal van 2007 nog 152 miljoen bedroeg. De winst per aandeel kwam uit op 50 dollarcent.

De opbrengsten kwamen in Q2’08 uit op 887 miljoen dollar, een stijging van 19% ten opzichte van de 746 miljoen dollar die werd behaald in Q2’07. Adobe ging uit dat de opbrengsten tussen de 855-885 miljoen dollar zouden bedragen. Analisten rekenden gemiddeld op een winst per aandeel van 46 cent.

In de eerste twee kwartalen van dit jaar droeg de verkoop in Europa, het Midden Oosten en Afrika voor 35% bij aan de totale opbrengsten, waar dit in geheel 2007 nog 33% was. Daarentegen zijn is de verkoop in de Verenigde Staten gedaald van 49% twee jaar geleden naar 44%.

Verwachtingen voor Q3’08
Voor het derde kwartaal verwacht Adobe tussen de 855- 885 miljoen dollar aan inkomsten binnen te halen. Vergeleken met het gemiddelde wat analisten hadden verwacht, te weten 876 miljoen dollar, is dit voor sommige analisten een teleurstellende prognose.

Het concern verwacht dat het in de toekomst steeds meer haar inkomsten internationaal gekleurd zullen zijn.

Voor het derde kwartaal verwacht het concern een winst per aandeel te behalen tussen de 45-47 dollarcent.

Wisselende opinies
De consensus voor het aandeel blijft positief. Analisten hebben hun koopadvies voor het aandeel gehandhaafd.Op het moment van schrijven zijn er 10 koop- en 5 houdadviezen afgegeven. Er zijn geen verkoopadviezen afgegeven voor het aandeel Adobe .

Opvallend is dat de analisten niet eensgezind zijn. De analisten van Citigroup , RBC Capital Markets, UBS en Robert W. Baird hebben hun koersdoel met gemiddeld 3 dollar verhoogd.

Daarentegen hebben de analisten van Credit Suisse en Standard & Poors hun koersdoel verlaagd met gemiddeld 2 dollar.

Het verschil tussen het hoogste en het laagste afgegeven koersdoel is 10 dollar (54 dollar tegen 44 dollar). Alles bij elkaar opgeteld bedraagt het gemiddeld koersdoel op dit moment 48,50 dollar. Hiermee verwachten de analisten een outperformance van het aandeel Adobe van meer dan 13%.