Telenet hoog in de lijsten

Telenet is momenteel druk in onderhandeling met Interkabel om tot een overeenstemming te komen voor een overname van het concern. Concurrent Proximus deed vorige week een vijandig bod van 420 miljoen euro op Interkabel waarna de onderhandelingen tussen Telenet en Interkabel vastliepen. De strijd tussen Telenet en Proximus is al enige tijd gaande. Analisten blijven positief over het aandeel en verwachten een hoge outperformance.

Interkabel is de overkoepelende organisatie van de kabeltelevisiebedrijven Infrax, Integan en PBE. Ongeveer 775.000 klanten nemen analoge en/of digitale tv af. Naast de werving van deze klanten willen Telenet en Proximus de gebruiksrechten op de netten van de leden van de kabelalliantie vergaren. Het klantenbestand is goed voor een derde van de tv-markt in Vlaanderen.

Aan het einde van 2007 sloot Telenet een voorlopig akkoord met Interkabel over de overname van de klanten en het verwerven van de gebruiksrechten voor een bedrag van 350 miljoen euro. Vorige week begon echter Proximus zich in de strijd te mengen en legde een bod van 420 miljoen euro op tafel.

Interkabel heeft het bod niet afgewezen, maar wil ook geen concreet antwoord geven. Het heeft wel Telenet een signaal gegeven om met een hoger bod te komen. Telenet heeft echter aangegeven dat het niet bereidt is zijn bod te verhogen.

Telenet gedeeld lijstaanvoeder
Binnen de sector Vaste lijn telecommunicatie is Telenet samen met KPN koploper wanneer er gekeken wordt naar de consensus. Voor het aandeel Telenet staan naast 12 koop- 3 houdadviezen uit. Voor het aandeel staan geen verkoopadviezen uit.

Het totale rendement is met 13 het hoogste van de sector. Alle concerns, met uitzondering van het Amerikaanse Level 3 Comm. Communications, noteren een negatief totaal rendement.

Opvallend is de hoge koers-winstverhouding van 72,53. Naast de k/w-verhouding Deutsche Telekom van 79,46 noteren alle k/w-verhoudingen van de resterende concerns onder de 20. Hiermee zijn deze twee de dissonanten van de sector.

De koers van het aandeel is in een jaar tijd gedaald van 25 euro tot onder de 14 euro (13,78 euro, red.). Alle analisten hebben een koersdoel afgeven dat rond het gemiddeld koersdoel ligt. Er zijn zodoende geen dissonanten. Het gemiddeld koersdoel is op dit moment 19,60 euro wat een verwacht rendement oplevert van 42,27%.

Analyse telecomsector
Op AnalistPro is een analyse gedaan over het aandeel France Telecom. In dit rapport vindt u een sectoranalyse terug waarin France Telecom wordt vergeleken met onder andere Telenet . Voor het volledige rapport klikt u hier.