Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Amazon.com

Morgen presenteert het Amerikaanse Amazon.com .com haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenschattingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 174,81 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 135,99 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,79 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3,67 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 265,1.

Dividendbetalingen door Amazon.com .com worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een magere 0,54 procent.

Laatste taxaties rond de 1160 dollar

JP Morgan, KBC Securities en Morgan Stanley gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon.com .com's marktkapitalisatie 458,24 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 972,91 dollar.

Historische koersen Amazon.com .com

financiele analyse amazon.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.